Zeeuwsche Zoute begint 2021 met lancering nieuwe zoutvariant

Vanaf nu verkrijgbaar: Zeeuwsche Zoute Wakame

Bruinisse, 6 januari 2021 - Na een succesvol 2020, begint Zeeuwsche Zoute het nieuwe jaar met de lancering van een nieuwe zoutsmaak. Vanaf vandaag is Zeeuwsche Zoute Wakame verkrijgbaar. Al eerder in 2020 had Zeeuwsche Zoute het idee om een zoutvariant te maken met zeewier. Dit is nu dankzij een onderzoek ondersteund met subsidie van de Provincie Zeeland gelukt.

Zeezout van Zeeuwsche Zoute wordt ambachtelijk gewonnen uit de Oosterschelde. Een gecombineerd product met zout en zeewier maken was voor initiatiefnemer Christian Clerx dus niet meer dan logisch.

Christian Clerx: “Na onze varianten Puur en Gerookt dachten we al snel aan een samengesteld product met een ander ingrediënt dat te vinden is in de Oosterschelde. In de loop van 2020 kwamen we in contact met Jan Kruijsse van De Zeeuwse Zeewierhandel. Hij stelde voor om aan de slag te gaan met wakame zeewier.”

Ultieme ziltigheid
Het resultaat is een authentiek Zeeuws zeezout waarin je de ultieme ziltige smaak van de Oosterschelde proeft. Verschillende chef-koks hebben al kenbaar gemaakt dat deze combinatie van zeezout en zeewier zorgt voor een sensationele smaakbeleving. Zelfs in gerechten waarvan je het niet verwacht is een snuf Zeeuwsche Zoute Wakame een heerlijke toevoeging. Gebruik het bijvoorbeeld op een goed stuk gebraden vlees of geef een smaakboost aan je omelet.

Testen en experimenteren
Om van het idee tot het product te komen heeft Zeeuwsche Zoute uitvoerig geëxperimenteerd. Ondersteund door de subsidie van de Provincie Zeeland kon er een onderzoek gestart worden om de haalbaarheid van het product te testen. Hierbij heeft Zeeuwsche Zoute vooral gekeken naar smaak en productie. Het resultaat is een uitgebalanceerd zeezout met zeewier dat op zo’n manier geproduceerd wordt dat het lang houdbaar blijft zonder in te leveren op kwaliteit.

Zeeuwsche Zoute Wakame is de eerste productvariant van Zeeuwsche Zoute waarbij het zout gecombineerd wordt met een ander ingrediënt.

Christian Clerx: “We zijn verheugd dat we het nieuwe jaar kunnen starten met een geheel nieuw product dat tot stand is gekomen in samenwerking met een andere Zeeuwse ondernemer. Verschillende chef-koks hebben al interesse getoond en ook bij consumenten lijkt er belangstelling te zijn voor de nieuwe smaak. We hopen in de toekomst nog meer varianten van Zeeuwsche Zoute op de markt te brengen.”

Meer over Zeeuwsche Zoute Wakame
Zeeuwsche Zoute Wakame is op dit moment verkrijgbaar in handige stazak waar 100 gram van het product in zit. Zeeuwsche Zoute verwacht het product later deze maand ook aan te bieden in een glazen pot. De nieuwe smaak is te bestellen via de webshop en kost €9,95 per stazak.

Over Zeeuwsche Zoute ​
Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen, maar in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. In december van 2019 blies Zeeuwsche Zoute deze oude traditie weer nieuw leven in. Zeeuwsche Zoute is ook houder van het Zeker Zeeuws® certificaat en daarmee een officieel erkend Zeeuws streekproduct. Kijk voor meer informatie op www.zeeuwschezoute.nl.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Downloads:
Beeld Zeeuwsche Zoute Wakame (Let op: bij gebruik van beeld fotocredits vermelden)
Logo Zeeuwsche Zoute

Heb je nog vragen? Neem contact op:

Bianca van der Ham

Bianca van der Ham

Communicatie & PR, Zeeuwsche Zoute

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Contact

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

[email protected]

zeeuwschezoute.nl