Zeeuwsche Zoute verkozen tot Beste Noviteit 2021

Nederlands enige zoutziederij wint award tijdens Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten heeft Zeeuwsche Zoute de prijs voor Beste Noviteit van 2021 in ontvangst mogen nemen. Uit de ruim 40 inzendingen werd de Zeeuwse zoutziederij door de jury uitgekozen als winnaar. ​ Culinair journalist Puck Kerkhoven roemde de nog jonge zoutziederij uit Bruinisse om het prachtige design van de verpakking en de uitstekende smaak. 

Een deskundige vakjury, onder leiding van culinair journalist Felix Wilbrink heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. Het juryteam is verder samengesteld uit de bekende culinaire journalist Puck Kerkhoven en Foodspecialist Henri Stoffelsen.

Christian Clerx: “We zien deze prachtige prijs wederom als bevestiging dat er ruimte is voor smaakvol ambachtelijk gewonnen Nederlands zeezout.”

Nieuwe smaakvariant
Tijdens de vakbeurs lanceerde Zeeuwsche Zoute ook een nieuwe zoutvariant: Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. Deze nieuwe smaakmaker is de ideale partner van sauzen bij gerechten met kip of groente. Maar ook bij vlees en salades komt deze zoete toevoeging uitstekend tot zijn recht. Naast de volle smaak, voegt de zwarte knoflook ook een heerlijke geur toe aan gerechten.

Over Stichting Foodspecialiteiten 
De verkiezing Beste Noviteit 2021 is een initiatief van Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Deze stichting helpt winkeliers in de foodspecialiteiten branche bij het verhogen van kwaliteit en het vinden van nieuwe markten. In dat kader organiseert deze stichting onder andere de Vakbeurs Foodspecialiteiten en de daaraan verbonden verkiezing van noviteit van het jaar. Onder een noviteit wordt verstaan: een nieuw product, dienst of concept dat na afloop van de vorige editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten op de markt is geïntroduceerd.

Over Zeeuwsche Zoute
Zeeuwsche Zoute is een initiatief van Christian Clerx, geboren en getogen Zeeuw. Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht tot het op den duur weer verdween. Eeuwenlang werd er geen zout gewonnen in Zeeland, maar in december van 2019 blies Zeeuwsche Zoute deze oude traditie weer nieuw leven in met de start van een zoutziederij op Schouwen-Duiveland. Met de moderne, technische oplossingen maakt Zeeuwsche Zoute nu als enige in Nederland ambachtelijk zeezout. Inmiddels zijn er 200 verkooppunten en werken verschillende chef-koks en patissiers met het verfijnde product. Zeeuwsche Zoute is ook houder van het Zeker Zeeuws® certificaat en daarmee een officieel erkend Zeeuws streekproduct. Meer informatie: www.zeeuwschezoute.nl


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Beeldmateriaal is op hoge resolutie in deze map te downloaden. ​

Neem voor meer informatie contact op met Madge Windt via onderstaande contactgegevens.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Neem contact op met

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl