Zeeuwsche Zoute lanceert wederom nieuwe zoutvariant

Vanaf nu verkrijgbaar: Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Na een eerdere lancering van de zoutsmaak Wakame aan het begin van dit jaar, introduceert Zeeuwsche Zoute opnieuw een zoutvariant, namelijk Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Dit keer wordt het ambachtelijke zeezout uit de Oosterschelde combineerd met zeekraal dat wordt geteeld door de Zeeuwse ondernemer Zeeuws Zilt.

Smaak
Zeeuwsche Zoute Zeekraal is de tweede productvariant van Zeeuwsche Zoute waar aan het zout een ander ingrediënt is toegevoegd. Doordat zeekraal actief zout uit het zoute water opneemt, krijgt het een zilte smaak. Ook zit de plant boordevol vitaminen die zijn opgenomen uit het zeewater. Hierdoor ontstaat een uniek product dat perfect is voor smaakcombinaties waarbij je graag een zoute smaak wilt combineren met het ziltige van de zee. Deze excentrieke smaak is een echte toevoeging aan verschillende gerechten in de keuken, zoals kabeljauw, mosterdsoep, een eiergerecht of een heerlijke steak tartaar.

Christian Clerx, initiatiefnemer van Zeeuwsche Zoute: "De nieuwe smaakmaker is de ideale partner van sauzen bij visgerechten of een frisse salade. Hierbij komt de zilte toevoeging uitstekend tot zijn recht."

Zeekraal
Zeeuwsche Zoute kiest voor korte ketens, dus ook de zeekraal vindt zijn oorsprong in Zeeland. De nieuwe zeekraalvariant is dus wederom een 100% Zeeuws product. De zeekraal komt bij de teler 'Zeeuws Zilt' vandaan. Deze ondernemer teelt de plant op het land met behulp van het zoute water uit het Veerse Meer. Van oorsprong groeit zeekraal in het overgangsgebied van zout water en land, de zogenaamde 'schorren'. Zeeuws Zilt bootst deze omgeving na waardoor zij in staat zijn om de zeekraal te kweken. Zeeuwsche Zoute Zeekraal is het enige zeezout met Zeeuwse zeekraal dat volledig gemaakt is met grondstoffen uit Zeeland. Dit maakt deze variant uniek en iedereen die het zout proeft, zal blij verrast zijn door de verfijnde, ziltige smaak. ​

Meer over Zeeuwsche Zoute Zeekraal
Zeeuwsche Zoute Zeekraal is op dit moment verkrijgbaar in een glazen pot waar 100 gram van het product in zit. Het glazen potje geeft de mogelijkheid om het zout handig in te bewaren. De nieuwe smaak is te bestellen via de webshop en kost €9,95. Ook is de nieuwe zoutvariant al te koop bij De Oosterscheldeboer, Vishandel van Beveren in Brouwershaven, Triton Mosselen in Yerseke en Vleeschhouwerij Verburg in Kortgene.

Over Zeeuwsche Zoute
Zeeuwsche Zoute gebruikt een combinatie van 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne, technische oplossingen om zout te winnen. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van het werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt. Kijk voor meer informatie over het productieproces op www.zeeuwschezoute.nl.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

© Beeld header: Jan-Kees de Meester 

Downloads:
- Beeld Zeeuwsche Zoute Zeekraal (Let op: bij gebruik van beeld fotocredits vermelden)

Voor meer informatie, beeld of andere vragen, neem contact met ons op via info@zeeuwschezoute.nl.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Contact

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl