Zeeuwsche Zoute lanceert nieuwe zoutvariant: Zeeuwsche Zoute Chili

Bruinisse, 24 april 2024 - Na het succes van de unieke smaken Zeekraal, Wakame, Gerookt en Zwarte Knoflook, breidt Zeeuwsche Zoute het assortiment uit met een spannende nieuwe variant: Zeeuwsche Zoute Chili. Dit nieuwste product combineert ambachtelijk gewonnen zeezout uit de Oosterschelde met de pittige intensiteit van chili. Zeeuwsche Zoute is de enige zoutziederij in Nederland die duurzaam zout maakt uit het water van Nationaal Park de Oosterschelde.

Smaak
Zeeuwsche Zoute Chili biedt een verfijnde pittige smaak met 20% chili, verrijkt met 10% ambachtelijk gerookt zout en de welbekende Zeeuwsche Zoute Puur. Deze smaakvolle mix is ideaal voor het op smaak brengen van diverse gerechten, zoals roerbakgerechten, curry’s, zoete aardappelpartjes en geroosterde broccoli.

 

Zeeuwsche Zoute Chili in een handige glazen pot
Zeeuwsche Zoute Chili in een handige glazen pot

Meer inspiratie
Voor meer avontuurlijke zoutconnaisseurs zijn er nog andere verrassende smaakcombinaties. Probeer bijvoorbeeld het volgende:

  • Gegrilde ananas met pittige saus.
  • Verrijk een Bloody Mary met een randje van dit pittige zout voor een extra kick.
  • Voeg een snufje toe aan chocoladecakebeslag voor een subtiel pittige twist.
  • Creëer een snelle veganistische dip door dit zout te mengen met rode pepers, knoflook, geroosterde walnoten, komijnzaadjes en olijfolie. Even blenderen en klaar!

Meer over Zeeuwsche Zoute Chili
Zeeuwsche Zoute Chili is op dit moment verkrijgbaar in een glazen pot en een handige zoutmolen. De nieuwe smaak is te bestellen via de webshop.

Zeeuwsche Zoute Chili is verkrijgbaar in twee varianten | © BBQ Experience Center
Zeeuwsche Zoute Chili is verkrijgbaar in twee varianten | © BBQ Experience Center

Over Zeeuwsche Zoute
Zeeuwsche Zoute gebruikt een combinatie van 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne, technische oplossingen om zout te winnen uit Nationaal Park de Oosterschelde. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van het werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt. Kijk voor meer informatie over het productieproces op www.zeeuwschezoute.nl. Wil je meer inspiratie om te koken met Zeeuwsche Zoute? Bekijk de recepten op de blog van Zeeuwsche Zoute.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Beeld header: © BBQ Experience Center

Voor meer informatie, beeld of andere vragen, neem contact met ons op via info@zeeuwschezoute.nl.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Contact

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl