Zeeuwsche Zoute lanceert nieuwe zoutvariant

Vanaf nu verkrijgbaar: Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Na een eerdere lancering van de zoutsmaken Wakame en Zeekraal aan het begin van dit jaar, introduceert Zeeuwsche Zoute opnieuw een zoutvariant, namelijk Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. Dit keer wordt het ambachtelijke zeezout uit de Oosterschelde gecombineerd met gefermenteerde zwarte knoflook.

Smaak
Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook is perfect voor smaakcombinaties waarin een zachte zoute smaak gewenst is, gecombineerd met de zoete toon die de zwarte knoflook kan geven. Deze nieuwe smaakmaker is de ideale partner van sauzen bij gerechten met kip of groente. Maar ook bij vlees en salades komt deze zoete toevoeging uitstekend tot zijn recht. Naast de volle smaak, voegt de zwarte knoflook ook een heerlijke geur toe aan je gerecht.

Zwarte knoflook
Zwarte knoflook wordt geproduceerd door de standaard witte knoflookbol door middel van een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces te fermenteren in enkele weken. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoïdine – die verantwoordelijk is voor de rijke zwarte kleur. 

Meer over Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook
Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook is op dit moment verkrijgbaar in een glazen pot waar 100 gram van het product in zit. Het glazen potje geeft de mogelijkheid om het zout handig in te bewaren. De nieuwe smaak is te bestellen via de webshop en kost €9,95.

Over Zeeuwsche Zoute
Zeeuwsche Zoute gebruikt een combinatie van 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne, technische oplossingen om zout te winnen. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van het werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt. Kijk voor meer informatie over het productieproces op www.zeeuwschezoute.nl.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

© Beeld header: Jan-Kees de Meester 

Downloads:
- Beeld Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook (Let op: bij gebruik van beeld fotocredits vermelden)

Voor meer informatie, beeld of andere vragen, neem contact met ons op via info@zeeuwschezoute.nl.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Contact

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl