Zeeuwsche Zoute is genomineerd voor de Zeeuwse Pioniersprijs van 2021

Zeeuwsche Zoute is genomineerd voor de Zeeuwse Pioniersprijs van 2021

Nog tot en met donderdag 25 maart kan je jouw stem online uitbrengen

Zeeuwsche Zoute maakt kans om de ‘Zeeuwse Pionier van 2021’ te worden. De prijs wordt voor de achtste keer op rij uitgereikt en is een initiatief van stichting De Zeeuwse Connectie

Het doel van deze prijs is om meer aandacht te geven aan de mooie initiatieven die in Zeeland ontstaan en worden ondernomen, waarbij een pioniersgeest, lef, vindingrijkheid en ondernemerschap centraal staan. Samen met de jury kan het publiek mee beslissen wie dé Zeeuwse Pioner van 2021 wordt. 

Wat maakt ons de beste Zeeuwse Pionier?
Christian Clerx, de initiatiefnemer, heeft Zeeuwsche Zoute in het leven geroepen nadat hij zich afvroeg waarom er geen Zeeuws zeezout werd gemaakt met water uit de Oosterschelde. Zeeuwsche Zoute is een compleet nieuw concept waarbij het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct het eeuwenoude Zeeuwse ambacht een nieuw leven heeft gekregen.

Nog tot en met donderdag 25 maart kan jij online je stem uitbrengen! De Pioniersprijs wordt op vrijdag 26 maart met een online event van De Zeeuwse Connectie bekend gemaakt.

Help jij ons de prijs te bemachtigen? Breng hier je stem uit!

___________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Downloads:
Beeld Zeeuwsche Zoute (Let op: bij gebruik van beeld fotocredits vermelden)

Contacteer ons
Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur en gerookt.

Zeeuwsche Zoute
Zoutziederij & postadres:
Nijverheidsweg 53
4311 RT Bruinisse