Zeeuwsche Zoute in De Telegraaf

“Het zout uit Zeeland zorgt toch echt voor de grootste smaakexplosie, met dat ziltige van de zee.”

Vanochtend is een artikel over Zeeuwsche Zoute gepubliceerd in De Telegraaf! Ons zout werd getest door culinair journalist Reza Bakhtali.

Culinair journalist Reza Bakhtali publiceerde op 16 januari 2021 zijn beleving bij de loods van Zeeuwsche Zoute. Hier kreeg hij een inkijkje in hoe zeewater uit de Oosterschelde wordt omgetoverd tot zout. Om een oordeel te geven over de smaak, kreeg Reza de ultieme test waar veel verschillende zouten zoals regulier keuken- en tafelzout aan mee deden, maar ook onze Zeeuwsche Zoute. De culinair journalist van De Telegraaf schreef hierbij het volgende:

“Het zout uit Zeeland zorgt toch echt voor de grootste smaakexplosie, met dat ziltige van de zee.”


De volle smaak heeft te maken met de ambachtelijke manier van zout maken en de mineralen die uit de Oosterschelde achterblijven in het zeezout. Wij zijn natuurlijk erg blij met deze beoordeling van De Telegraaf!

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan hier het artikel in De Telegraaf!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Contact

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl