Zeeuwsche Zoute bouwt aan de toekomst

Er komt een nieuwe zoutziederij met een bezoekerscentrum

Zeeuwsche Zoute brengt sinds 2019 een eeuwenoude traditie terug in Zeeland: zeezout maken van zeewater. Wat begon met een jerrycan water uit de Oosterschelde is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat als enige op ambachtelijke wijze Nederlands zeezout wint. Ze zijn toe aan de volgende stap en gaan een nieuwe zoutziederij bouwen in Bruinisse.

Om dit te realiseren is Zeeuwsche Zoute een crowdfunding gestart.

Het nieuwe bedrijfspand is in aanbouw
De zoutziederij puilt uit en daarom staat er een verhuizing naar een nieuwe locatie in de haven van Bruinisse op de planning. Dit is dichter bij de bron van ons product: de Oosterschelde. Het wordt een plek waar door nieuwe technieken als een van de weinige zoutziederijen zonder fossiele brandstof ambachtelijke zeezout kan worden gemaakt.

Op weg naar een duurzame toekomst met crowdfunding
Het geld dat opgehaald wordt met de crowdfunding gaat naar de verdere verduurzaming van het bedrijfspand en het realiseren van een educatief bezoekerscentrum. Hier is iedereen het hele jaar door welkom om te kijken hoe er op duurzame wijze zeezout gemaakt wordt. Zo wordt de restwarmte van naastgelegen bedrijven gebruikt om de zoutpannen te verwarmen en de zonnepanelen op het dak zorgen voor de opwekking van de energie.

Een kijkje in de keuken in ons interactief bezoekerscentrum
In het toekomstige bezoekerscentrum kunnen bezoekers mee op een begeleide tour met gids. Hierbij hoor je het verhaal van Zeeuwsche Zoute en is er ook aandacht voor de geschiedenis van het zoutzieden en de rol daarvan in Zeeland. Daarnaast hebben mensen de mogelijkheid om vanachter glas het productieproces met de zoutzieders van dichtbij bekijken. De tour eindigt uiteraard met een zoutproeverij om zelf de smaak van het zout en de verschillende varianten te ervaren.

Wil jij de duurzame groei van Nederlands enige zeezoutziederij ondersteunen?
Doe dan mee met de crowdfunding via Crowdaboutnow. Wij hebben al ruim 30% van het gewenste bedrag binnen. Je kunt al meedoen vanaf € 5,00 en bij bijdragen van € 50,00 of meer ontvang je unieke cadeaus zoals bijzondere zoutcombinaties, een stoer barbecueschort of een pet met logo. 


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie, beeld of andere vragen, neem contact met ons op via info@zeeuwschezoute.nl.

Credit header: Zeeuwsche Zoute

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Neem contact op met

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl