Zeeuwsche Zoute bij Jeugdjournaal

Het maken van zout uitgelegd aan kinderen

In het avondjournaal van 4 februari 2020 zat ook een item over Zeeuwsche Zoute over het maken van zout. Hierin wordt aan kinderen uitgelegd hoe zout gemaakt wordt en waarom het bijzonder is dat Zeeuwsche Zoute is gestart hiermee. Het item is te zien vanaf 5:52.

Bekijk de uitzending op de website van het Jeugdjournaal.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Contact

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

[email protected]

zeeuwschezoute.nl