Zeeuwsche Zoute bekroond met keurmerk

Zeeuwsche Zoute is vanaf nu een erkend Zeeuws streekproduct door keurmerk Zeker Zeeuws®

Het oorspronkelijke zeezout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute is nu bekroond met het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk. Een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is en op duurzame wijze geproduceerd wordt.

Het pure zeezout van Zeeuwsche Zoute wordt in Zeeland gewonnen uit de Oosterschelde, en bestaat dus voor 100% uit Zeeuwse grondstoffen. Het product wordt op ambachtelijke wijze gemaakt aan de oevers van de Oosterschelde bij het vissersdorp Bruinisse. Daarom verdient het zout van Zeeuwsche Zoute het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk. Binnenkort zal het keurmerk ook worden meegenomen op de verpakking zodat het herkenbaar is voor iedereen.

De oorsprong van Zeeuwsche Zoute
Bij het vissersdorp Bruinisse wordt het water waar dit zout vandaan komt omhoog gepompt. Het water wordt allereerst gezuiverd door natuurlijke factoren, zoals mossels, oesters en zandplaten. Ten slotte wordt het water door ultrafijne filters geperst en in een gesloten omgeving in zoutpannen ondergebracht. Dit proces zorgt ervoor dat er niks van het zout of de smaak verloren gaat, hierdoor ontstaat er een ongekende zoutkwaliteit. Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. In de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zeeuwsche Zoute blaast deze oude traditie nu weer nieuw leven in.

Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk
Streekproducten zijn populair. Zeker Zeeuws® Streekproduct helpt je een keuze te maken voor producten die die naam écht waard zijn. Zo weet je wat je eet en waar het precies vandaan komt. Zeker Zeeuws producten en diensten zijn gemakkelijk te herkennen aan het beeldmerk. Het keurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

Waar te koop?
Zeeuwsche Zoute is verkrijgbaar in de webshop vanaf € 6,95 per 100 gram in de varianten: Puur, Gerookt en Zeewier. Het is ook verkrijgbaar in luxe cadeauverpakking. Het logo verbeeldt Neptunus die volgens de Zeeuwse mythe in de Oosterschelde woont. Je vindt Zeeuwsche Zoute naast online ook in diverse winkels en restaurants in Nederland en België.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Wil jij graag een sample van Zeeuwsche Zoute hebben om zelf dit lekkere zout te proeven? Neem contact met ons op per e-mail of door te bellen naar +31 (0) 111 20 20 37.

Neem voor beeldmateriaal een kijkje in onze media room.

Christian Clerx

Christian Clerx

Zoutmaker, Zeeuwsche Zoute

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Contact

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl