Uitgebreid item bij BinnensteBuiten op NPO2

Uitgebreid item bij BinnensteBuiten op NPO2

In Zeeland ontmoet culinair schrijver Nadia Zerouali zoutmaker Christian Clerx.

Video in het kort zoals beschreven op de website van BinnensteBuiten:

In Zeeland ontmoet culinair schrijver Nadia Zerouali zoutmaker Christian Clerx. Christian is geboren en getogen Zeeuw en heeft een oud ambacht uit deze regio nieuw leven ingeblazen: het winnen van zout uit de Zeeuwse wateren. 'Tijdens een reis naar Noorwegen zag ik hoe zout werd gewonnen en toen vroeg ik me af: Waarom wordt er geen zout gewonnen in Zeeland? Waarom halen we het zout uit de Middellandse Zee, die zo vervuild is, terwijl de Oosterschelde zo schoon is? Toen ben ik me gaan verdiepen in het proces van zout maken.' Christian maakt zout op Keltische wijze en Nadia staat klaar om te proeven en er iets lekkers mee te maken.

Wil je het item terugkijken?

Ga dan naar de website van BinnensteBuiten.
In de media
Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur en gerookt.

Zeeuwsche Zoute
Post & kantooradres:
Silodam 183

1013AS Amsterdam

Zoutziederij:
Nijverheidsweg 53
4311 RT Bruinisse