Nieuw: Zeeuwsche Zoute

Oorspronkelijk zeezout uit de Oosterschelde

Amsterdam, 20 december 2019 - Zeeuwsche Zoute herintroduceert een eeuwenoud, puur zeezout product in een nieuw jasje. Dit nieuwe zout komt rechtstreeks uit het heldere water van de Oosterschelde en kenmerkt zich door de pure en zilte smaak. Zeeuwsche Zoute is verkrijgbaar in 3 varianten: Puur, Gerookt en Zeewier.

Naast dat de lancering van het nieuwe product afgelopen week plaatsvond in restaurant RIJKS®, gaat chefkok Joris Bijdendijk het unieke, Zeeuwse zout voortaan gebruiken in zijn keuken en op tafel.

Zeeuwsche Zoute is een initiatief van Christian Clerx. Hij is een geboren en getogen Zeeuw. Nu woont en werkt hij in Amsterdam.

“Voor mijn werk ben ik veel in het buitenland en ik zag in Wales, Noorwegen en de Verenigde Staten gelijke initiatieven rondom zeezout. Ik dacht: waarom is er eigenlijk geen Zeeuws of Nederlands zeezout? Een jaar geleden ben ik in het weekend vanuit mijn ouderlijk huis met een jerrycan naar de dijk gegaan en met dat water zout gaan maken. Nu produceren we rond de 50 kilo zout per week en hebben we RIJKS® als eerste klant.’’

De oorsprong van Zeeuwsche Zoute
Bij het vissersdorp Bruinisse wordt het water waar dit zout vandaan komt omhoog gepompt. Het water wordt allereerst gezuiverd door natuurlijke factoren, zoals mossels, oesters en zandplaten. Ten slotte wordt het water door ultrafijne filters geperst en in een gesloten omgeving in zoutpannen ondergebracht. Dit proces zorgt ervoor dat er niks van het zout of de smaak verloren gaat, hierdoor ontstaat er een ongekende zoutkwaliteit. Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. In de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zeeuwsche Zoute blaast deze oude traditie nu weer nieuw leven in.

Meer over de samenwerking met RIJKS® restaurant
Chefkok Joris Bijdendijk van RIJKS® Restaurant is altijd op zoek naar originele Nederlandse producten en geeft daar samen met RIJKS® en de Low Food beweging podium aan. Zo wordt er in RIJKS® veel gekookt met traditionele producten als Bergse ansjovis, Chaams hoen en Boeren Leyden Traditioneel en vanaf nu ook Zeeuwsche Zoute.

“RIJKS® zet zich graag in als culinair ambassadeur van Nederlandse boeren en producenten. Zonder top product geen top restaurants. Wij chefs zijn de brug tussen boer en burger”, aldus chefkok Joris Bijdendijk. “Zeeuwsche Zoute kenmerkt zich door een verfijnde zilte smaak, je proeft de Oosterschelde.”

Waar te koop?
Zeeuwsche Zoute is verkrijgbaar in de webshop vanaf € 9,95 per 100 gram in de varianten: Puur, Gerookt en Zeewier. Het is ook verkrijgbaar in luxe cadeauverpakking. Het logo verbeeldt Neptunus die volgens de Zeeuwse mythe in de Oosterschelde woont. Naast restaurant RIJKS®, zal Zeeuwsche Zoute vanaf januari te vinden zijn in diverse winkels en restaurants in Nederland en België.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Wil jij graag een sample van Zeeuwsche Zoute hebben om zelf dit lekkere zout te proeven? Ga naar onze perspagina en vul ons contactformulier in! Je ontvangt de sample dan zo snel mogelijk. Vergeet niet om je adresgegevens mee te sturen. ​ ​

Ga voor meer informatie naar ZeeuwscheZoute.nl of neem contact op via info@zeeuwschezoute.nl of +31 (0) 111 – 20 20 37. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Neem contact op met

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl