Nederlands eerste Oosterschelde Zeezout

Het nieuwe, ambachtelijke Zeeuwsche Zoute

Amsterdam, 9 januari 2020 - Zeeuwsche Zoute is een nieuw ambachtelijk zeezout uit de Oosterschelde. Het is 100 % natuurlijk zeezout zonder verdere toevoegingen. ​ Het zout kenmerkt zich door een unieke zilte smaak: je proeft de Oosterschelde.

Het verhaal van Zeeuwsche Zoute begint bij de oorsprong: de Oosterschelde. Hier wordt het water bij vloed opgepompt bij het vissersdorp Bruinisse. Vervolgens wordt het water gezuiverd door natuurlijke factoren, zoals mossels, oesters en zandplaten. Daarna wordt het water in een gesloten omgeving in zoutpannen ondergebracht.

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. In de Middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zeeuwsche Zoute blaast deze oude traditie nu weer nieuw leven in.

 

Het schone water uit de Oosterschelde zorgt dat Zeeuwsche Zoute die pure, witte uitstraling heeft die je vrijwel bij geen ander zeezout aantreft. Zeeuwsche Zoute is zouter van smaak doordat het calcium met de hand wordt afgeschept. Dat betekent dat er minder zout nodig is om toch die unieke smaakbeleving te creëren. De specifieke smaak van Zeeuwsche Zoute komt door de natuurlijke mineralen uit de Oosterschelde.

Zeeuwsche Zoute is een initiatief van Christian Clerx. Hij is een geboren en getogen Zeeuw. Nu woont en werkt hij in Amsterdam.

“Voor mijn werk ben ik veel in het buitenland en ik zag in Wales, Noorwegen en de Verenigde Staten gelijke initiatieven rondom zeezout. Ik dacht: waarom is er eigenlijk geen Zeeuws of Nederlands zeezout? Een jaar geleden ben ik in het weekend in mijn ouderlijk huis met een jerrycan naar de dijk gegaan en met dat water zout gaan maken. Nu produceren we rond de 300 kilo zout per maand en heb diverse (sterren) restaurants als klant waaronder RIJKS ® in Amsterdam, maar ook lokale restaurants zoals Bru 17 in Bruinisse."

Zeeuwsche Zoute is verkrijgbaar vanaf € 7,95 per 100 gram in de varianten: Puur, Gerookt en Gemixt (met zeewier). Het is ook verkrijgbaar in luxe cadeauverpakking. Het logo verbeeldt Neptunus die volgens de Zeeuwse mythe in de Oosterschelde woont. Zeeuwsche Zoute zal vanaf deze maand te vinden zijn in diverse restaurants in Nederland en België. Het is vanaf nu ook online te koop via www.zeeuwschezoute.nl.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Wil jij graag een sample van Zeeuwsche Zoute hebben om zelf dit lekkere zout te proeven? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens. Je ontvangt de sample dan zo snel mogelijk. Vergeet niet om je adresgegevens mee te sturen. ​ ​

Ga voor meer informatie naar ZeeuwscheZoute.nl of neem contact op via info@zeeuwschezoute.nl of +31 (0) 111 – 20 20 37. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Neem contact op met

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl