Dankbaarheid bij Zeeuwsche Zoute: crowdfunding behaalt 106% van het doel

Nieuwe zoutziederij in Bruinisse wordt uitgebreid met educatief bezoekerscentrum

Bruinisse, 24 mei 2023 - Zeeuwsche Zoute kijkt dankbaar en trots terug op een succesvolle crowdfundingcampagne: gisteravond sloten de deuren en stond er maar liefst €21.250 op de teller. Dat is 6% meer dan het beoogde doel van de zoutziederij uit Bruinisse. Dit succes stelt Zeeuwsche Zoute in staat om hun plannen voor de bouw van een educatief bezoekerscentrum te realiseren én een speciaal programma voor kinderen te ontwikkelen.

Het behalen van het streefbedrag is een resultaat waar het hele team van Zeeuwsche Zoute dankbaar voor is. Met deze crowdfundingcampagne hebben fans en enthousiastelingen van Zeeuwsche Zoute laten zien dat ze geloven in het belang van het behoud van traditionele ambachten en het delen van kennis over zout. Eigenaar van Zeeuwsche Zoute, Christian Clerx:

“We zijn overweldigd door de steun die we hebben ontvangen tijdens deze crowdfundingcampagne. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in ons verhaal en de passie voor ons ambacht delen. We zijn vastbesloten om een inspirerende plek te creëren waar mensen meer kunnen leren over zout en de rol ervan in onze cultuur en geschiedenis. Met de hulp van onze supporters kunnen we deze visie realiseren.”

Bezoekerscentrum: educatief informatiepunt op Schouwen-Duiveland
Het educatieve bezoekerscentrum zal een unieke ervaring bieden aan bezoekers, waar ze meer kunnen leren over de geschiedenis van zout en de rol ervan in Zeeland. Zeeuwsche Zoute wil de kennis en passie voor hun ambacht delen en mensen bewust maken van de waarde van hoogwaardig, ambachtelijk geproduceerd zout. Het centrum zal interactieve exposities, informatieve rondleidingen en proeverijen aanbieden, zodat bezoekers zich kunnen onderdompelen in de fascinerende wereld van zoutproductie.

Speciaal programma voor kinderen
Met het extra geld dat is opgehaald dankzij de crowdfunding, zal Zeeuwsche Zoute ook een speciaal programma voor kinderen ontwikkelen. Dit zal een ontdekkingstocht door de zoutziederij zijn waar kinderen antwoorden op vragen als: "Wat is zout eigenlijk? Waar proef je zout op je tong? Hoe ontstaat zout? Wat is de geschiedenis van zout?" zelf kunnen ontdekken. De opdrachten staan verzameld in een boekje dat ze na hun bezoek mee naar huis mogen nemen. Het bedrijf ziet dit als een belangrijke stap om jongere generaties bewust te maken van duurzame voedselproductie en het behoud van ambachtelijk vakmanschap.

De bouw van het educatieve bezoekerscentrum maakt deel uit van de geplande nieuwe loods van Zeeuwsche Zoute. Deze uitbreiding stelt het bedrijf in staat om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar lokaal geproduceerd zout uit de Oosterschelde. Bovendien zal Zeeuwsche Zoute in het nieuwe pand de volgende stap zetten in duurzame zoutproductie, met als doel uiteindelijk volledig circulair te kunnen produceren. Met de bouw van deze loods al in volle gang, kijkt het team van Zeeuwsche Zoute enthousiast uit naar het openen van de deuren van het unieke centrum eind 2023, om bezoekers te verwelkomen in de boeiende wereld van zout.

Kijk voor meer informatie over Zeeuwsche Zoute op: www.zeeuwschezoute.nl.

© Headerfoto: Zeeuwsche Zoute


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

​Voor meer informatie, beeld of andere vragen, neem contact met ons op via info@zeeuwschezoute.nl.

Bianca van der Ham

Bianca van der Ham

Communicatie & PR, Zeeuwsche Zoute

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt, zeekraal, wakame en zwarte knoflook.

Contact

Zoutziederij & postadres: Nijverheidsweg 39 4311 RT Bruinisse

+31 111 20 20 37

info@zeeuwschezoute.nl

zeeuwschezoute.nl